Úžitková záhrada

Mak siaty
Ako pestovať mak?
Dobrý deň, rád by som pestoval mak. Aké má nároky, má veľa chorôb, prípadne škodcov?
časopis Záhrada
Páči sa vám náš časopis Záhrada? Podporte nás!
Milí záhradkári, ďakujeme za to, že si kupujete náš časopis aj v tejto neľahkej dobe. Vždy ho pre vás pripravujeme s láskou a nadšením.
Mrkva v rukách pestovateľa
Mrkva je jedna zo základných zelenín nášho jedálnička. Viete, na čo sa zamerať pri jej pestovaní?
Mrkva je nepostrádateľnou surovinou pre mäsové i zeleninové polievky, dajú sa z nej piecť výborné torty a koláče, pripravovať rôzne šaláty. Skvelo chutí aj odšťavená. ...
Dieťa v záhrade polieva rozkvitnuté červené tulipány
Lunárny kalendár pre záhradkárov – apríl 2020
Záhradkárska sezóna začala a už naozaj nie je na čo čakať. Vďaka lunárnemu kalendáru na nič dôležité nezabudnete.
žena číta časopis v záhrade
Získajte prístup do archívu digitálnych vydaní časopisu Záhrada
Milé čitateľky, milí čitatelia, všetci momentálne prežívame neľahké obdobie neistoty. Negatívne správy sa na nás valia každý deň zo všetkých strán a zdá sa nám, ...
Ohryzený kmeň mladého stromčeka
Ako ošetriť kmene stromov, ktoré počas zimy ohrýzli jelene?
Počas zimy nám kmene stromov ohrýzla jelenia zver. Čím takéto kmene ošetriť? Zuzana V., Ružomberok
Viazanička ligurčeku na stole
Ako pestovať ligurček?
Ako pestovať bylinku “magi” a kedy ju vysievať? Alena S., Ružomberok
Videonávod od mladého ovocinára: Výchovný rez jablone
Prinášame vám dva stručné videonávody výchovného rezu jablone. Jeho cieľom je dopestovanie žiadaného tvaru. Niekedy môže byť radikálny, čo vyvoláva obavy najmä u ...
Žihľava na chlebe
Prečo zaradiť do jedálnička divé rastliny či dokonca buriny
Možno sa vám predstava, že by ste mali konzumovať buriny a divé rastliny, ktoré vaše babičky a prababičky hádzali sliepkam a dávali králikom, nepáči. Ale…
Farmár viaže vinič
Krok za krokom: Viažeme vinič
S nástupom jari a oteplením začína v rastlinách, vinič nevynímajúc, prúdiť miazga – rastlinná šťava, vplyvom čoho sa ťažne dajú dobre ohýbať.