Kľúčom k starobylému umeniu pestovania rastlín je porozumenie kultivačným technikám a pochopenie pravidiel výsevu. Začínajúcim nadšencom aj skúseným záhradkárom poradí odborník z Hornbachu, aké zásady zabezpečia zdravý vývoj rastlín.
Kto z nás by sa netešil na prvú úrodu reďkoviek? Je to predsa prvá zelenina, ktorú môžeme zberať už v predjarí. Okrem koreňových buľvičiek si možno pochutnať aj na mladých listoch – v súčasnosti známych ako microgreens.
Dobrá jarná príprava pôdy sa začína kvalitnou jesennou prípravou. Ak sme správne urobili jesennú prípravu, pri jarnej sa zameriame na šetrenie pôdnej vlahy.
Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že aj rastliny, rovnako ako ľudia, neobľubujú niektorých susedov? Pripravili sme pre vás stručný prehľad, aké plodiny si na hriadkach rozumejú a naopak, aké sa veľmi neobľubujú. Tak čo s čím sadiť?
Hoci sa baklažán z botanického hľadiska radí medzi ovocie, považuje sa za „kráľa zeleniny“, prinajmenšom v Indii, pretože je jednou z najuniverzálnejších a najfunkčnejších potravín v kultúrnej oblasti.
Ovocné stromy sa najmä na jar, ale i na jeseň dajú kúpiť u pestovateľov ako voľnokorenné. Sú aj o dve tretiny lacnejšie ako tie zapestované v kontajneroch. Ako na ich výsadbu?
V ostatných rokoch sa k nám dostávajú aj rastliny, ktoré boli predtým v našich končinách neznáme a najmä nezohnateľné. Niektoré nám sprístupňujú pestovatelia sami, ktorí ich prinášajú zo svojich ciest, iné nám ponúkajú záhradné firmy, pre ktoré je takéto objavovanie a zaisťovanie rastlín náplňou práce.