Kým v Anglicku a Francúzsku sa bez paštrnáka žiadna kuchyňa nezaobíde, u nás stále zostáva v pozadí za mrkvou a petržlenom. Pre jeho jemnú chuť a ľahké pestovanie sa mu však oplatí dať v záhrade šancu.
Aj počas zimy zvykneme využívať v kuchyni rôzne druhy zeleniny, no časť z nich putuje do koša alebo kompostu. Vedeli ste však, že si z odrezkov ľahko vypestujeme čerstvé vňate?
Adventné týždne majú svoje nezameniteľné čaro, kus mágie a očakávania. Výrazný duchovný rozmer vyvažuje radosť z blízkosti rodiny, priateľov, výnimočných dobrôt, svetielok a darčekov.
Obdobie zberu plodov celoročnej práce v záhrade sa pomaly končí a každý správny záhradkár by mal mať pivnicu naplnenú ovocím a zeleninou. Keď sa však pustíte do varenia, môžete si všimnúť, koľko odpadu sa pri čistení plodov vytvorí.