Ružičkový kel je všestranná zelenina, ktorá má mierne horkastú, korenistú chuť. V kuchyni má široké uplatnenie a my vám prinášame 5 nápadov, ako ho spracovať.
Valeriána je už niekoľko storočí známa najmä svojimi upokojujúcimi účinkami. Populárna bola aj počas druhej svetovej vojny, kedy sa podávala vojakom na zmiernenie úzkosti a liečbu ťažkých zranení. Čo všetko v sebe táto jemná rastlina skrýva?
Určite vám zostali zásoby jabĺk a mrkvy zo zimného uskladnenia. Keď už neviete, čo s nimi, skúste z nich spraviť domáci džús – bez konzervantov a ako náhradu za presladené džúsy z obchodu.
Vedeli ste, že existuje aj čili paprika, ktorá nepáli? Má bohatú arómu ako voňavé Habanero, ale bez pekelnej pálivosti. Je ich dokonca viac druhov a my sa teraz na ne lepšie pozrieme.
Po krátkej prestávke spúšťame 4. ročník obľúbenej súťaže pre materské a základné školy. V spolupráci s partnerom súťaže Ovocné stromy Jeseň sme si pripravili opäť hodnotné výhry v podobe ovocných stromov a krov.
Koniec zimy sa blíži a to je vhodné obdobie na dokončenie zimných rezov. Pustíme sa tiež do vysievania ďalších druhov zeleniny a prvých letničiek. Na čo ešte nezabudnúť?
Vďaka svojej chuti, množstvu plodov a zdravotným benefitom sú maliny stálicou mnohých záhrad. Prvým krokom k bohatej úrode je správny rez. Viete, ako na to?