Recepty zo záhrady

Využite bylinky v záhrade na očistu priestorov. Počuli ste už o vydymovadle?
Využite bylinky v záhrade na očistu priestorov. Počuli ste už o vydymovadle?
Rastie vám na záhrade šalvia a iné bylinky a je ich toľko, že neviete čo s nimi? Spravte si z nich vydymovacie tyčinky. Už ste o nich počuli?
Tri recepty s rukolou: Týmto jedlám dodá nevšednú chuť, ktorú si zamilujete
Tri recepty s rukolou: Týmto jedlám dodá nevšednú chuť, ktorú si zamilujete
Špecifická chuť rukoly najlepšie vynikne v čerstvom stave. Pridať ju môžeme aj na pizzu či do polievok. Inšpirujte sa našimi receptami.
Ako pestovať exotické rastliny a záhradkárčiť na chalupe? Privítajte leto s júlovým číslom časopisu Záhrada
Ako pestovať exotické rastliny a záhradkárčiť na chalupe? Privítajte leto s júlovým číslom časopisu Záhrada
Júlové číslo časopisu Záhrada 5/2024 je v predaji od 19. 6. 2024. Pripravili sme si pre vás odborné rady o pestovaní figovníkov či banánovníkov a množstvo nových tipov do letnej záhrady.
4 spôsoby, ako využiť úrodu hrášku a pripraviť si zdravé jarné jedlá
4 spôsoby, ako využiť úrodu hrášku a pripraviť si zdravé jarné jedlá
Hoci často vnímame hrášok len ako občasné spestrenie jedálneho lístka, kvôli jeho blahodarným účinkom by jeho konzumácia mala byť pravidelná. Inšpirujte sa našimi receptmi.
Reďkovky nielen na chlieb: Naučte sa ich fermentovať a pripraviť si zdravé hranolky či polievku
Reďkovky nielen na chlieb: Naučte sa ich fermentovať a pripraviť si zdravé hranolky či polievku
S príchodom jari prichádza spolu s mladou cibuľkou a šalátom aj sezóna reďkoviek. Najčastejšie si ju vychutnávame pokrájanú na kolieska na chlebíku. Prinášame vám pár tipov na menej tradičné recepty.
4 spôsoby, ako pripraviť rebarboru a využiť jej kyslastú osviežujúcu chuť
4 spôsoby, ako pripraviť rebarboru a využiť jej kyslastú osviežujúcu chuť
Jej chuťovo zaujímavé stopky zelenej, žltej alebo výrazne červenej farby vyniknú v koláčoch, dezertoch aj rôznych zaváraninách vrátane marmelád. Inšpirujte sa!
Focaccia ako babičkina záhrada: Upečte si taliansky chlieb, ktorý vám rozkvitne pred očami
Focaccia ako babičkina záhrada: Upečte si taliansky chlieb, ktorý vám rozkvitne pred očami
Povaľuje sa vám v chladničke množstvo zeleniny a neviete, ako ju zužitkovať? Spravte si focacciu podľa nášho receptu. A nie hocijakú! Táto vám rozkvitne priamo pred očami.
Nové číslo časopisu Záhrada je v predaji! Ako vyhrať nad škodcami a tipy na pestovanie jahôd priamo z rodinnej farmy
Nové číslo časopisu Záhrada je v predaji! Ako vyhrať nad škodcami a tipy na pestovanie jahôd priamo z rodinnej farmy
Júnové číslo časopisu Záhrada 4/2024 je v predaji už od 13. 5. 2024. Môžete sa tešiť na tipy priamo z jahodovej farmy, najkrajšie kvitnúce kry a rady od našich odborníkov.
7 úžasných vecí, ktoré vyrobíte zo smrekových výhonkov. Takúto čokoládu ste ešte nejedli!
7 úžasných vecí, ktoré vyrobíte zo smrekových výhonkov. Takúto čokoládu ste ešte nejedli!
Na jar, od konca marca do polovice mája, sa na koncoch konárikov ihličnanov objavujú malé a mäkké svetlozelené výhonky. Vedeli ste, že sa môžu konzumovať aj v surovom stave a dá sa z nich vyrobiť mnoho produktov?
Sila žihľavy v jarnom období je obrovská. Využite ju naplno!
Sila žihľavy v jarnom období je obrovská. Využite ju naplno!
Pŕhľava dvojdomá alebo žihľava. Môžete ju nazvať akokoľvek, popŕhli vás určite rovnako. V jarnom období na túto rastlinu netreba zabúdať.