Recepty zo záhrady

Ako sušiť pomaranče, aby nezhnedli? Triky, vďaka ktorým si zachovajú krásnu farbu aj vôňu
Ako sušiť pomaranče, aby nezhnedli? Triky, vďaka ktorým si zachovajú krásnu farbu aj vôňu
Vôňa pomarančov neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom. V sušenej podobe sa používajú na zdobenie stromčeka, adventných vencov či darčekov. Ako ich usušiť, aby zostali krásne oranžové a dlho voňavé?
Voňavý darček alebo chvíľka relaxu pre seba: Vyrobte si šumivé gule do kúpeľa, ktoré predčia tie z obchodu!
Voňavý darček alebo chvíľka relaxu pre seba: Vyrobte si šumivé gule do kúpeľa, ktoré predčia tie z obchodu!
Ak chceme potešiť niekoho blízkeho originálnym darčekom, alebo si dopriať chvíľku voňavého relaxu po namáhavom dni, možno stojí za pokus vyrobiť si vlastné šumivé guľôčky do kúpeľa! Pri troche šikovnosti budú vyzerať ako z obchodu, no pripravíme si ich z bežných prírodných surovín.
Trápi vás upchatý nos a dráždivý kašeľ? Spoľahnite sa na starú overenú dvojicu
Trápi vás upchatý nos a dráždivý kašeľ? Spoľahnite sa na starú overenú dvojicu
Keď nás začne škriabať v hrdle, alebo sa nám upchá nos, niekedy pomôže práve to, čo máme doma. Pripravte si domáci sirup z bylinky a tradičnej plodiny.
Malý kúsok jesene v pohári: Vytvorte si s nami čarovnú dekoráciu, ktorú zvládnu aj deti
Malý kúsok jesene v pohári: Vytvorte si s nami čarovnú dekoráciu, ktorú zvládnu aj deti
Vyrobte si jednoduchú jesennú dekoráciu v pohári – malé „snežítko“ z listov, ktoré zachytí farby a kúzlo jesene. Návod zvládnete aj s deťmi, stačí pár listov, voda a kvapka fantázie.
Tekvica všade, kam sa pozriete? Využite to! Jesenné lievance, chutná nátierka aj netradičné nugetky
Tekvica všade, kam sa pozriete? Využite to! Jesenné lievance, chutná nátierka aj netradičné nugetky
Tekvice neodmysliteľne patria k jeseni. V obchodoch ich nájdeme v rôznych veľkostiach,  farbách aj tvaroch. Okrem toho, že nimi zdobíme príbytky a záhrady, dajú sa využiť v kuchyni na desiatky spôsobov – od polievok a hlavných chodov až po šaláty, koláče a dezerty.
Kyslá kapusta a iná kvasená zelenina: Ujasnite si, čo všetko môžete kvasiť a či použiť vlastnú šťavu alebo slaný nálev
Kyslá kapusta a iná kvasená zelenina: Ujasnite si, čo všetko môžete kvasiť a či použiť vlastnú šťavu alebo slaný nálev
Kvasená zelenina vrátane našej tradičnej kyslej kapusty je nielen chuťovo výborná, ale práve vďaka kvaseniu obohatená o enzýmy, niektoré vitamíny a iné, pre nás prospešné látky. Osviežte si základy prípravy týchto pokrmov.
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Figovníky už nie sú v našich záhradách žiadnou raritou. Pestujú sa hlavne pre sladké plody. Vedeli ste však, že aj ich listy sú mimoriadne užitočné a dajú sa využiť  v kuchyni, pri príprave čaju alebo ako prírodný postrek?
Využite zvyšok paradajok na tieto recepty. Zamilujete si ich už po prvom chrumknutí!
Využite zvyšok paradajok na tieto recepty. Zamilujete si ich už po prvom chrumknutí!
September pomaly končí, ale sezóna paradajok ešte stále trvá. Ak vám došli nápady, ako ich spracovať, skúste tieto dva menej tradičné recepty. Zamilujete si ich rovnako ako my!
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Máte bohatú úrodu paradajok, ale veľa z nich už nestíha dozrieť a zostáva zelených? Mnohí záhradkári ich vyhadzujú alebo skompostujú. Je to škoda, preto vám ukážeme, ako ich využiť.
Gule ako od babičky a francúzsky koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku! Toto sú naše obľúbené recepty na spracovanie sliviek
Gule ako od babičky a francúzsky koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku! Toto sú naše obľúbené recepty na spracovanie sliviek
Slivky patria medzi obľúbené ovocie, ktoré si radi doprajeme na záver leta. Využite obdobie ich dozrievania a vychutnajte si ich sladkú a šťavnatú chuť v tradičných podobách.