Chceme si založiť okrasný trávnik kladením trávnych kobercov. Máme vyrovnanú plochu, akú prípravu ešte treba spraviť? A ako na to, aby sa nám po založení „nerozchádzal“, ako sa to stalo susedom?
Vždy na prelome jari a leta nám krásne zakvitne tavoľník aj levanduľa. Je pravda, že ich treba hneď po odkvitnutí zrezať? Koľkokrát za sezónu ich vlastne treba zrezávať?
Jún sa nesie v znamení kvitnutia ruží, trvaliek i letničiek, vďaka čomu ide v mnohých záhradách o najkrajší mesiac roka. Zelená farba listov stromov, krov a vôbec všetkých rastlín pôsobí zvyčajne ešte čerstvo, zdravo a šťavnato.
Minulý rok nám vôbec nekvitla popínavá fazuľa. Narástla krásne, rastlina bola na pohľad zdravá, ale nezakvitla. Prečo a ako tomu predísť v tejto sezóne?
Nechajte sa ponúknuť jahodami, čerešňami i ríbezľami. Jún sa nám za našu starostlivosť o záhradu odmení chutnou úrodou. Nezabudnime však na práce, ktoré je potrebné v tomto mesiaci urobiť.
Špargľa je trváca rastlina s drevitým podzemkom a hlbokou sústavou dlhých dužinatých koreňov schopných dorásť až do hĺbky 6 metrov. Konzumujeme iba mladé výhonky rastúce v jarnom období.
Agátové placky sa dajú podávať napríklad ako sladký olovrant. Placky sú prirodzene sladké, vďaka banánu a agátu, ale ak chceme sebe či deťom dožičiť výraznejšiu sladkosť, nakvapkáme na ne med alebo javorový sirup.
Veľké množstvo hmyzu na jar vychádza zo svojich úkrytov. A tam, kde je dostatok ponuky potravy, zákonite prichádzajú aj hladní predátori – lastovičky a belorítky.