Tento sladký chlebíček je dokonalým spojením sviežich čerešní a jemného kokosového cesta. Skvele sa hodí ako dezert na letné dni alebo rodinné stretnutia. Ako si ho pripraviť?

Na jednu formu budeme potrebovať
- ¾ kg čerstvých čerešní alebo višní
- 200 g polohrubej špaldovej múky
- 250 g zmäknutého masla
- 200 g trstinového/kokosového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 štipku soli
- nastrúhanú kôru z ½ biocitróna
- 4 celé vajcia
- 100 g maizeny (kukuričného škrobu)
- 100 g strúhaného kokosu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 75 ml kokosového mlieka
- maslo na vymastenie formy
Postup
- Čerešne (alebo višne) odkôstkujeme, zavarené necháme odkvapkať v sitku a premiešame s 2 lyžicami múky.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, štipkou soli a citrónovou kôrou do penista. Zašľaháme vajcia a 3 až 4 lyžice maizeny.
- Zvyšok múky aj maizeny, strúhaný kokos a prášok do pečiva premiešame so 75 ml kokosového mlieka. Zapracujeme do cesta a vmiešame čerešne (višne).
- Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy dlhej asi 30 cm.
- Pečieme približne hodinu pri teplote 160 °C.
- Vyklopíme a posypeme práškovým cukrom alebo strúhaným kokosom.
Aby koláč krásne držal tvar, formu poriadne vymastíme maslom.
Text: Ing. Lucie Peukertová
Foto: iStock
Zdroj: časopis Záhrada
Neviem či niekto čítal tento článok v obci 400m.n.m kde je vysadených tolko čere…