Recepty zo záhrady

O jej liečivosti vedeli už prababičky! Pripravte si púpavový med, kávu a menej tradičné recepty
O jej liečivosti vedeli už prababičky! Pripravte si púpavový med, kávu a menej tradičné recepty
Na začiatku jari sa na lúkach objavujú husté žlté koberce posiate kvetmi púpavy lekárskej. Okrem toho, že lahodia oku, sú potravou pre opeľovače. Ľudia ju považujú za burinu, v skutočnosti sú všetky jej časti od koreňa až po kvet liečivé.
Semienka predklíčeného petržlenu zadarmo a užitočné rady od odborníkov objavíte v novom rozkvitnutom čísle časopisu Záhrada
Semienka predklíčeného petržlenu zadarmo a užitočné rady od odborníkov objavíte v novom rozkvitnutom čísle časopisu Záhrada
Májové číslo časopisu Záhrada 3/2024 je v predaji už od 8. 4. 2024. Čakajú na vás špeciálne upravené semienka petržlenu zadarmo a odborné rady, ako pestovať nielen túto zeleninu.
Medvedí cesnak po celý rok: Nakladajte puky, fermentujte listy a uchovajte si jeho zdravú chuť
Medvedí cesnak po celý rok: Nakladajte puky, fermentujte listy a uchovajte si jeho zdravú chuť
Medvedí cesnak už pomaly nahadzuje puky a chystá sa kvitnúť. Využite koniec jeho krátkej sezóny, nazbierajte si ho a urobte si zásobu aj na zimu.
Návrat k prírodnému farbeniu vajíčok: Uchovajme si veľkonočné tradície pomocou rastlín a octu
Návrat k prírodnému farbeniu vajíčok: Uchovajme si veľkonočné tradície pomocou rastlín a octu
Veľká noc už klope na dvere a to je najvyšší čas pripomenúť si jednu z jej dlhých tradícií – maľovanie vajec. Podobne ako naši predkovia sa môžeme spoľahnúť na pestrosť prírody a nafarbiť si ich ekologicky.
Doprajte si na jar reďkovky! Vďaka pestrosti odrôd si s nimi poradia aj začiatočníci
Doprajte si na jar reďkovky! Vďaka pestrosti odrôd si s nimi poradia aj začiatočníci
Kto z nás by sa netešil na prvú úrodu reďkoviek? Je to predsa prvá zelenina, ktorú môžeme zberať už v predjarí. Okrem koreňových buľvičiek si možno pochutnať aj na mladých listoch – v súčasnosti známych ako microgreens.
Tieto recepty s medvedím cesnakom ste ešte neskúšali! Rýchly nekysnutý chlieb prevonia celý domov
Tieto recepty s medvedím cesnakom ste ešte neskúšali! Rýchly nekysnutý chlieb prevonia celý domov
Je tu sezóna medvedieho cesnaku. Hlavne v lesoch južného Slovenska už táto zdravá a chutná bylinka šíri svoju prenikavú cesnakovú arómu.
Rokmi overené rady vášnivej pestovateľky paradajok a semienka zadarmo vás potešia v novom čísle časopisu Záhrada
Rokmi overené rady vášnivej pestovateľky paradajok a semienka zadarmo vás potešia v novom čísle časopisu Záhrada
Marcovo-aprílové číslo časopisu Záhrada 2/2024 je v predaji už od 1. 3. 2024. Okrem pribalených semienok tyčkovej paradajky vás poteší rozhovor s vášnivou pestovateľkou tejto obľúbenej plodiny.
Pomarančové šupky ako náhrada za chémiu: Poznáte tieto lacné a ekologické spôsoby, ako ich využiť?
Pomarančové šupky ako náhrada za chémiu: Poznáte tieto lacné a ekologické spôsoby, ako ich využiť?
Vedeli ste, že šupky z pomaranča, citróna a iných citrusových plodov nemusia skončiť hneď v koši alebo komposte? Práve z nich si vieme vyrobiť lacnejšiu a ekologickejšiu alternatívu chemických čističov a osviežovačov.
Stonkový zeler: Záhradná superpotravina a prírodný životabudič, ktorý sa oplatí mať v záhrade
Stonkový zeler: Záhradná superpotravina a prírodný životabudič, ktorý sa oplatí mať v záhrade
Stonkový zeler je v našich kuchyniach stále ešte nedoceneným príbuzným buľvového zeleru. Chrumkavé stonky chutia čerstvé, dusené, restované, ale aj varené.
Ružičkový kel vás postaví na nohy a jedlá z neho nezaťažia žalúdok. Vyskúšajte týchto 5 chutných receptov
Ružičkový kel vás postaví na nohy a jedlá z neho nezaťažia žalúdok. Vyskúšajte týchto 5 chutných receptov
Ružičkový kel je všestranná zelenina, ktorá má mierne horkastú, korenistú chuť. V kuchyni má široké uplatnenie a my vám prinášame 5 nápadov, ako ho spracovať.