Pripravte si paradajkovo – cesnakovú zmes, ktorá vydrží aj bez konzervovania

19. mája 2017Recepty zo záhrady1

Ak máte prebytok rajčín a neviete čo s nimi, vyskúšajte ich spracovať týmto jednoduchým a rýchlym spôsobom. Navyše nie je potrebná sterilizácia a na tmavom chladnom mieste zmes vydrží nielen do ďalšej sezóny, ale ak ju nespotrebujete, aj dlhšie.

Paradajkovo-cesnaková zmes

 

V jednoduchosti je krása a ak sa vám doma povaľuje veľa paradajok, trochu viac cesnaku a máte po ruke soľ, máte všetko, čo potrebujete.

Budeme potrebovať:

1kg – 1,5kg  paradajok,
300g cesnaku,
50g soli

Postup

Paradajky s cesnakom pomelieme, alebo rozmixujeme. Pridáme soľ a vlejeme do čistých, suchých pohárikov. Dobre uzavrieme. Nevaríme a nesterilizujeme,  zachovávame všetko v zdravej, tepelne neupravenej podobe.

A načo to budeme používať? Zmiešané s pretlakom na hrianky, cestoviny, pizzu, čisté do gulášu, pod mäso… Pokrmy dosolí a dochutí. Určite pre to nájdete vhodné využitie. Ak to budete skladovať na tmavom chladnom mieste (v chladnej komore, v chladničke), vydrží aj roky. Prípadné oddelenie hustej časti zmesi v poháriku je v poriadku, stačí ju pred použitím premiešať.

 

Text: Michaela Horbanová
Foto: isifa/Shutterstock

Komentáre

  • avatar

    registrovaný 17. 1. 2010

    44 príspevkov

    4. augusta 2017

    Urcite vyskusam, rajcin je teraz habadej…


     

Pridaj tvoj komentár

avatar
:);-):-(:|]-(8-):-S:-o;-(:-D:-p|-|:-N=-)8-(:-.:-xx-)

Reklama