Časopis Záhrada 1/2022 v predaji! Čo v ňom nájdete?

  • 01.02.2022

V najnovšom dvojčísle venovanom mesiacom február – marec sú hlavnou témou paradajky.

Záhrada 01/2022

Vo februári je čas naplánovať a zaobstarať si semená rôznych odrôd, ale pozor, vysievajte ich až v polovici marca. Nájdete tu i inšpirácie na tradičné i menej známe odrody paradajok. Ukážeme tiež, ako ich vysievať a pikírovať a predstavíme aj menej známe spôsoby pestovania. Naučíme vás tiež pestovať listové a šalátové zeleniny tak, aby ste ich mohli zberať priebežne počas roka a to i vrátane zimy.

Február a marec v záhrade:

  • Ukážeme vám 5 druhov známych i menej známych cibuľovín – korunkoviek.
  • Predstavíme 8 vždyzelených polokrov pre vašu záhradu.
  • Poradíme, ako pestovať a množiť tzv. rajskú palmu – krásnu howeu.
  • Navštívime záhradu vo svahu s rampou ako ukážku riešenia pre ťažšie sa pohybujúceho člena rodiny z dielne záhradných architektov manželov Masárovcov.
  • Zoznámime vás s vzácnymi opeľovačmi, zemnými samotárskymi včelami.
  • Inšpirujeme, čo a ako sa môže vysievať v týchto mesiacoch a nie je toho málo.
  • Ukážeme vám, ako rezať tavoľník japonský.
  • Vysvetlíme, ako pestovať jednu z našich najdôležitejších korenín, rascu lúčnu.
  • Martin Čurda sa vo svojej poradni okrem iného zaoberá, ako pestovať a rozmnožiť jedlý figovník.
  • Pán profesor Hričovský odporučí ovocné druhy a odrody v chotári Lozorno.
  • Nechýba ani obľúbená rubrika Poradňa.

Krok za krokom:

  • Príprava kompostu.
  • Ako vysadiť magnóliu hviezdokvetú.
  • Presadenie malín.
  • Staráme sa o priesady zeleniny.
  • Jarná starostlivosť o trvalkové výsadby.
  • Výsev kaktusových semien.
  • Ako rozsadiť rajskú palmu – howeu.
  • Výsadba pestrého jarného kvetináča na terasu alebo pred vchodové dvere.

Páči sa vám náš časopis? Objednajte si zvýhodnené predplatné: https://predplatne.jaga.sk/zahrada/

Prajeme príjemné čítanie!

Text: redakcia
Foto: isifa/Shutterstock, redakcia

Tagy: časopis | jar | kvety | zelenina

Diskusie na tému článku

Najčítanejšie články
  • Mesiac
  • Týždeň
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
25 kvitnúcich rastlín neskorého leta, ktoré udržia záhradu farebnú až do októbra
25 kvitnúcich rastlín neskorého leta, ktoré udržia záhradu farebnú až do októbra
Prečo kupovať, keď si môžete vyrobiť? Recept na domáci jablčný ocot ľahko zvládnete aj doma
Prečo kupovať, keď si môžete vyrobiť? Recept na domáci jablčný ocot ľahko zvládnete aj doma
Plánujete stromy do záhrady? Rozhodli ste sa správne! Toto by ste mali vedieť pred výsadbou
Plánujete stromy do záhrady? Rozhodli ste sa správne! Toto by ste mali vedieť pred výsadbou
5 najčastejších chýb pri domácej výrobe vína, ktorým sa radšej vyhnite
5 najčastejších chýb pri domácej výrobe vína, ktorým sa radšej vyhnite
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Prečo kupovať, keď si môžete vyrobiť? Recept na domáci jablčný ocot ľahko zvládnete aj doma
Prečo kupovať, keď si môžete vyrobiť? Recept na domáci jablčný ocot ľahko zvládnete aj doma
5 najčastejších chýb pri domácej výrobe vína, ktorým sa radšej vyhnite
5 najčastejších chýb pri domácej výrobe vína, ktorým sa radšej vyhnite
Plánujete stromy do záhrady? Rozhodli ste sa správne! Toto by ste mali vedieť pred výsadbou
Plánujete stromy do záhrady? Rozhodli ste sa správne! Toto by ste mali vedieť pred výsadbou
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Máte prebytok jesenných jabĺk? Uchovajte si ich v strúhanej podobe na jablkový koláč
Máte prebytok jesenných jabĺk? Uchovajte si ich v strúhanej podobe na jablkový koláč