Nadýchané jablkové lievance vás presvedčia, že ste našli ten správny recept

  • 10.11.2018

Hľadáte dobrý recept na lievance? Tak sa zrejme budete musieť popozerať po inom, pretože tento nie je len dobrý. On je najlepší. Nadýchané ľahučké cesto, jemnú chuť a nenáročnú prípravu ocenia nielen deti, ale i dospelí.

Nadýchané jablkové lievance vás presvedčia, že ste našli ten správny recept
Zdroj: iStock.com

Budeme potrebovať:

  • 2 vajcia
  • 65 g kryštálový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 170 g polohrubá múka
  • 200 ml mlieko
  • 1 kávová lyžička kypriaceho prášku
  • 300 g na jemno nastrúhaných jabĺk
  • olej
  • štipka soli

Príprava

Z vaječných bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. V inej miske zmiešame cukor, vanilkový cukor, žĺtka a mlieko. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a jemne vmiešame sneh z bielkov. Nakoniec pridáme na jemno nastrúhané jablká a opatrne premiešame.

Hneď pečieme z oboch strán na malom množstve oleja. Podávame posypané cukrom, s lekvárom, šľahačkou, kakaom – komu ako chutí.

Dobrú chuť!

 

 

Text: Michaela Horbanová
Foto: iStock.com

Najnovšie diskusie

Najčítanejšie články
  • Mesiac
  • Týždeň
Figovníky sú hitom posledných rokov. Ako ich pestovať nám vysvetlil odborník, ktorý sa im venuje desaťročia
Figovníky sú hitom posledných rokov. Ako ich pestovať nám vysvetlil odborník, ktorý sa im venuje desaťročia
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
25 kvitnúcich rastlín neskorého leta, ktoré udržia záhradu farebnú až do októbra
25 kvitnúcich rastlín neskorého leta, ktoré udržia záhradu farebnú až do októbra
Nový škodca na paradajkách: Bzdochy, ktoré ničia úrodu
Nový škodca na paradajkách: Bzdochy, ktoré ničia úrodu
5 tipov, ako spracovať rakytník a prečo by sme ho mali mať v záhrade
5 tipov, ako spracovať rakytník a prečo by sme ho mali mať v záhrade
Máte prebytok jesenných jabĺk? Uchovajte si ich v strúhanej podobe na jablkový koláč
Máte prebytok jesenných jabĺk? Uchovajte si ich v strúhanej podobe na jablkový koláč
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Osviežte si doma vzduch pomocou nádchovníka a skoncujte s upchatým nosom. Táto bylinka je nenáročná a má široké využitie
Osviežte si doma vzduch pomocou nádchovníka a skoncujte s upchatým nosom. Táto bylinka je nenáročná a má široké využitie
25 kvitnúcich rastlín neskorého leta, ktoré udržia záhradu farebnú až do októbra
25 kvitnúcich rastlín neskorého leta, ktoré udržia záhradu farebnú až do októbra
Zelený sliz v trávniku: Prečo sa objavil a ako sa ho zbaviť?
Zelený sliz v trávniku: Prečo sa objavil a ako sa ho zbaviť?
5 tipov, ako spracovať rakytník a prečo by sme ho mali mať v záhrade
5 tipov, ako spracovať rakytník a prečo by sme ho mali mať v záhrade
Domácej vegete sa nič nevyrovná. Jedna ingrediencia vás prekvapí!
Domácej vegete sa nič nevyrovná. Jedna ingrediencia vás prekvapí!