Sladké jablkové lupienky vám prevoňajú sychravú jeseň

  • 03.10.2017

Jesenné počasie často býva daždivé a to je ideálny čas na pokojné chvíle s dobrou knihou v ruke a chutnými maškrtami na blízku. Jablkové lupienky prevoňajú byt a navodia tú pravú jesennú atmosféru.

Jablková lupienky

Suroviny:

  • 4  jablká,
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého muškátového oriešku,
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice,
  • 1 lyžica práškového cukru

Postup prípravy:

Do hrnca nasypeme cukor, muškátový oriešok a škoricu a dobre premiešame.

Jablkám vyberieme jaderník a škrabkou na zemiaky vyrobíme tenké plátky. Nasypeme ich do hrnca s koreninami a cukrom. Hrniec zavrieme a poriadne ním zatrasieme, nech sa všetky jablká obalia.

Jablkové plátky poukladáme jedno vedľa druhého na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Sušíme v rúre vyhriatej na 100 stupňov približne 2,5 hodiny. Oba plechy dáme do rúry súčasne, jeden do spodnej tretiny, druhý do vrchnej. Každú polhodinu plechy vymeníme. Po približne jeden a pol hodine plechy vyberieme, jablká jemne odlepíme od papiera, otočíme a dáme dosušiť na posledných 30 minút až hodinu. Keď sú kraje chrumkavé, vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

 

 

Text a foto: Michaela Horbanová

Diskusie na tému článku