Tento jablčník so škoricovou polevou jednoducho musíte ochutnať

  • 20.10.2017

Jablká patria k jeseni rovnako ako vôňa škorice, padajúce lístie a oddych po ukončenej záhradkárskej sezóne. Vyskúšajte tento nenáročný recept a dovoľte vôni jesene vstúpiť do vašich domácností.

Tento jablčník so škoricovou polevou jednoducho musíte ochutnať

Suroviny:

  • 170g hladkej múky,
  • 3 PL rozpusteného masla,
  • 110 ml šľahačkovej smotany,
  • 2 vajcia,
  • 110g práškového cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 2 čl prášku do pečiva,
  • 1 čl citrónovej kôry,
  • 4 jablká

Na polevu:

  • 80g masla,
  • 1 škoricový cukor,
  • 1 vajce

Postup prípravy

Všetky suroviny na cesto (okrem jabĺk) dáme do misky a vymiešame hladkú hmotu.

Polovicu cesta vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 24cm. Na to poukladáme očistené a na tenké plátky nakrájané jablká. Môžeme uložiť i viac vrstiev jabĺk.

Jablčník so škoricovou polevou

Zalejeme ich druhou polovicou cesta a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 30 minút.

Kým sa koláč pečie, rozpustíme si vo vodnom kúpeli maslo so škoricovým cukrom. Necháme trošku vychladnúť, pridáme vajce a dobre premiešame.

Po 30 minútach vyberieme koláč z rúry, povrch popicháme vidličkou a potrieme ho polevou. Vrátime do rúry a pečieme ešte približne 20 minút.

Uvedené časy sú len orientačné. Keďže každá rúra pečie inak, treba si to sledovať. Upečený koláč necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

 

Text a foto: Michaela Horbanová

Najnovšie diskusie

Najčítanejšie články
  • Mesiac
  • Týždeň
Júl v zeleninovej záhrade: Čo ešte môžeme sadiť a vysievať?
Júl v zeleninovej záhrade: Čo ešte môžeme sadiť a vysievať?
Kávová usadenina ako riešenie na všetko? 5 dôvodov, prečo ju v záhrade nepoužívať
Kávová usadenina ako riešenie na všetko? 5 dôvodov, prečo ju v záhrade nepoužívať
Portulaka: Z buriny vynikajúca a zdravá zelenina. Vyskúšajte tieto recepty na jej spracovanie!
Portulaka: Z buriny vynikajúca a zdravá zelenina. Vyskúšajte tieto recepty na jej spracovanie!
Nožnice neodkladajte ani teraz! Využite vrcholiace leto na rez týchto rastlín
Nožnice neodkladajte ani teraz! Využite vrcholiace leto na rez týchto rastlín
Kutavky, priateľky arachnofóbov a staviteľky hlinených džbánov
Kutavky, priateľky arachnofóbov a staviteľky hlinených džbánov
4 videonávody, ako si uviazať cesnak
4 videonávody, ako si uviazať cesnak
Kutavky, priateľky arachnofóbov a staviteľky hlinených džbánov
Kutavky, priateľky arachnofóbov a staviteľky hlinených džbánov
5 tipov, ako spracovať rakytník a prečo by sme ho mali mať v záhrade
5 tipov, ako spracovať rakytník a prečo by sme ho mali mať v záhrade
Pravá je iba jedna! Ako rozoznať bielu ľaliu a pripraviť z nej liečivú tinktúru, masť či olej
Pravá je iba jedna! Ako rozoznať bielu ľaliu a pripraviť z nej liečivú tinktúru, masť či olej
Portulaka: Z buriny vynikajúca a zdravá zelenina. Vyskúšajte tieto recepty na jej spracovanie!
Portulaka: Z buriny vynikajúca a zdravá zelenina. Vyskúšajte tieto recepty na jej spracovanie!
Júl v zeleninovej záhrade: Čo ešte môžeme sadiť a vysievať?
Júl v zeleninovej záhrade: Čo ešte môžeme sadiť a vysievať?
Martin Čurda radí: Ako ochrániť paradajky pred novým škodcom z rodu bzdochovitých?
Martin Čurda radí: Ako ochrániť paradajky pred novým škodcom z rodu bzdochovitých?