Pestujte s nami a hlavne zdravo

  • 01.03.2018

Zdravá zelenina a ovocie plné vitamínov, vône a sviežej chute je snom každého spotrebiteľa. Aj v dnešnej dobe plnej chémie existujú substráty a hnojivá, ktoré sú špeciálne vytvorené pre ekologické pestovanie a sú držiteľmi osvedčenia nezávislej organizácie BIOKONT, čiže pestovanie bez chémie.

Pestujte s nami a hlavne zdravo

Takéto substráty a hnojivá pod názvom VITA NATURA vyrába aj spoločnosť Rašelina Soběslav.

Základom každého pestovania je kvalitný prírodný substrát, Prírodný substrát VITA NATURA môžeme použiť na pestovanie zeleniny, ovocia a ostatných záhradných rastlín. Hnojivá v ňom použité sú založené na organickej báze s postupným a dlhodobým uvoľňovaním počas sezóny.

Substráty

Prírodný substrát VITA NATURA pre bylinky a Prírodný substrát pre liečivé a aromatické byliny je špeciálny substrát určený na pestovanie aromatických a liečivých rastlín. Bylinky v ňom pestované majú výraznú vôňu a chuť. Vzdušná štruktúra substrátu zabezpečuje dobrý prístup vzduchu ku koreňom, čím zabezpečuje dobré zakorenenie rastlín a ich následný rast.


Substrát pre bylinky

Novinkou v sortimente prírodnej rady je UNIVERZÁLNE KVAPALNÉ HNOJIVO vhodné na pestovanie zeleniny, ovocia, kvitnúcich rastlín v záhonoch ale aj v kvetináčoch a pestovateľských nádobách. Živiny obsiahnuté v hnojive sa uvoľňujú postupne a nedochádza k ich vyplavovaniu.

Tekuté hnojivo

Žihľava a jej výluhy už od nepamäti patria k prírodným ochranným prostriedkom a stimulátorom pri pestovaním. Rastlinný aktivátor s výživou Žihľava plus, vyrobený zo žihľavy dvojdomej a brezy bielokôrej obsahuje ľahko prijateľné formy živín. Priaznivo pôsobí na zakoreňovanie a rast rastlín, výrazne zvyšuje ich vitalitu a ma priaznivý vplyv na ich zdravotný stav.

Žihľavový aktivátor

Medzi hnojivá vhodné na aplikáciu priamo do pôdy, na záhony patria ORGANICKÉ HNOJIVO PRE PLODOVÚ ZELENINU, ORGANICKÉ HNOJIVO PRE JAHODY A DROBNÉ OVOCIE A SLEPAČÍ FARMÁRSKY HNOJ.

Hnojivo

Pestovanie bez chémie je stále viac populárne. Sledujte tento celoeurópsky trend a pestujte s nami zdravo na www.raselina.cz a www.zahradnickakucharka.cz .

 

Zdroj: Rašelina, a.s.
Foto: Rašelina, a.s., Pixabay

Diskusie na tému článku

Najčítanejšie články
  • Mesiac
  • Týždeň
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Prečo kupovať, keď si môžete vyrobiť? Recept na domáci jablčný ocot ľahko zvládnete aj doma
Prečo kupovať, keď si môžete vyrobiť? Recept na domáci jablčný ocot ľahko zvládnete aj doma
25 kvitnúcich rastlín neskorého leta, ktoré udržia záhradu farebnú až do októbra
25 kvitnúcich rastlín neskorého leta, ktoré udržia záhradu farebnú až do októbra
Plánujete stromy do záhrady? Rozhodli ste sa správne! Toto by ste mali vedieť pred výsadbou
Plánujete stromy do záhrady? Rozhodli ste sa správne! Toto by ste mali vedieť pred výsadbou
5 najčastejších chýb pri domácej výrobe vína, ktorým sa radšej vyhnite
5 najčastejších chýb pri domácej výrobe vína, ktorým sa radšej vyhnite
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Prečo kupovať, keď si môžete vyrobiť? Recept na domáci jablčný ocot ľahko zvládnete aj doma
Prečo kupovať, keď si môžete vyrobiť? Recept na domáci jablčný ocot ľahko zvládnete aj doma
5 najčastejších chýb pri domácej výrobe vína, ktorým sa radšej vyhnite
5 najčastejších chýb pri domácej výrobe vína, ktorým sa radšej vyhnite
Čo robí záhradkár v októbri? Toto sú nevyhnutné jesenné práce, na ktoré je teraz správny čas
Čo robí záhradkár v októbri? Toto sú nevyhnutné jesenné práce, na ktoré je teraz správny čas
Máte prebytok jesenných jabĺk? Uchovajte si ich v strúhanej podobe na jablkový koláč
Máte prebytok jesenných jabĺk? Uchovajte si ich v strúhanej podobe na jablkový koláč
Japonskej vŕbe hnednú bieloružové lístky. Čo to spôsobuje?
Japonskej vŕbe hnednú bieloružové lístky. Čo to spôsobuje?