Recepty zo záhrady

Mraziť, zavárať alebo sušiť? To je otázka!
Mraziť, zavárať alebo sušiť? To je otázka!
Leto je obdobím, keď nás záhrada každoročne odmení za našu snahu bohatou úrodou. Ako ju spracovať?
Pripravte si zdravie do zásoby. Vyskúšajte kvasenú zeleninu
Pripravte si zdravie do zásoby. Vyskúšajte kvasenú zeleninu
Kvasenie zeleniny je najjednoduchší a najzdravší spôsob jej zhodnotenia, pri ktorom produkt ešte aj sám seba konzervuje.
Paradajková sezóna vrcholí: 8 receptov na ich spracovanie
Paradajková sezóna vrcholí: 8 receptov na ich spracovanie
Celý rok sa na ne tešíme a potom nevieme, čo s nimi. Skúste paradajky spracovať niektorým z týchto spôsobov. Vychutnajte si gazpacho, omáčku, alebo uvarte kečup.
Ako chutí leto? 5 tipov na chutné osvieženie z vlastnej záhrady
Ako chutí leto? 5 tipov na chutné osvieženie z vlastnej záhrady
Vychutnajte si domáce limonády plné ovocných chutí, čerstvé domáce pesto či neodolateľné gaspacho. Máme pre vás niekoľko jednoduchých receptov, ktoré vás v letných horúčavách spoľahlivo osviežia a nakopnú.
Kyslé, ale zdravé. Dopestujte si krásne ríbezle
Kyslé, ale zdravé. Dopestujte si krásne ríbezle
Čo príroda ubrala ríbezliam na sladkosti, to im dopriala na pestrosti kyslastých chutí, odolnosti a nenáročnosti, takže ich môžeme pestovať doslova na celom Slovensku.
Špargľa: Nízkokalorická zelenina vhodná pri diétach. Ako ju pestovať?
Špargľa: Nízkokalorická zelenina vhodná pri diétach. Ako ju pestovať?
Špargľa je trváca rastlina s drevitým podzemkom a hlbokou sústavou dlhých dužinatých koreňov schopných dorásť až do hĺbky 6 metrov. Konzumujeme iba mladé výhonky rastúce v jarnom období.
Agátový kvet: Sladký, voňavý, liečivý a jedlý. Skúste z neho pripraviť placky s banánom a quinoa vločkami
Agátový kvet: Sladký, voňavý, liečivý a jedlý. Skúste z neho pripraviť placky s banánom a quinoa vločkami
Agátové placky sa dajú podávať napríklad ako sladký olovrant. Placky sú prirodzene sladké, vďaka banánu a agátu, ale ak chceme sebe či deťom dožičiť výraznejšiu sladkosť, nakvapkáme na ne med alebo javorový sirup.
Krásna a chutná: Objavte zdravie ukryté v lobode
Krásna a chutná: Objavte zdravie ukryté v lobode
Loboda záhradná (Atriplex hortensis) sa považuje sa za starú kultúrnu rastlinu, známu aj ako francúzsky špenát. Využiť ju môžeme v surovom stave do zmiešaných šalátov. Najmä jej červeno listá varieta v nich pôsobí veľmi dekoračne.
Zbavte sa minuloročných zásob mrkvy a upečte si zdravý mrkvový koláč
Zbavte sa minuloročných zásob mrkvy a upečte si zdravý mrkvový koláč
Ak vám ešte v pivnici zostali zásoby minuloročnej mrkvy, môžete si pogratulovať, pretože viete excelentne skladovať mrkvu bez toho, aby sa znehodnotila. Ak ste nelenili ani tento rok a zasiali ste už okrem iného aj mrkvu, pustite sa do spracovania tej staršej. Upečte si jednoduchý a chutný mrkvový koláč s polevou.
Ako využiť jednu z najbežnejších záhradných burín - hviezdicu prostrednú
Ako využiť jednu z najbežnejších záhradných burín - hviezdicu prostrednú
Ak ste mali alebo máte záhradu, skoro určite túto rastlinku, hviezdicu prostrednú – Stellaria media. Dá sa povedať, že je to jedna z najbežnejších burín.