Recepty zo záhrady

Pripravte si po sviatkoch jedlá z tradičných surovín. Hlavnou ingredienciou budú zemiaky!
Pripravte si po sviatkoch jedlá z tradičných surovín. Hlavnou ingredienciou budú zemiaky!
Možno sa to nezdá, no návrat k tradičným surovinám počas zimného obdobia nemusí byť na škodu. Zemiaky sú plodinou číslo jeden, ktorú naši predkovia využívali z vlastných zásob na prípravu tých najrôznejších jedál počas celej zimy. Pozrite sa, čo všetko obsahujú a aké rôzne jedlá sa z nich dajú rýchlo a ľahko pripraviť u vás […]
Poznáte perníkový sirup? Ak vyskúšate kávu s týmto sirupom, ihneď si jej chuť zamilujete
Poznáte perníkový sirup? Ak vyskúšate kávu s týmto sirupom, ihneď si jej chuť zamilujete
Vianoce by neboli Vianocami, keby sme počas adventného obdobia necítili vôňu sladkých medových perníkov. Ich voňavé tajomstvo je ukryté v kombinácii aromatických korenín a medu. Ak sa neviete nabažiť tejto úžasnej vône a chuti, určite si vyskúšajte doma pripraviť ten najlepší vianočný sirup na svete, perníkový.
Neviete, čo s jablkami? Upečte si tieto výborné kysnuté rožteky
Neviete, čo s jablkami? Upečte si tieto výborné kysnuté rožteky
K jeseni neodmysliteľne patrí aj vôňa jablkových koláčov. Ak vám už došla fantázia, vyskúšajte tieto jednoduché kysnuté rožteky. Perfektne sa hodia ako maškrta k čaju z termosky pri prechádzke jesennou prírodou.
Sezóna šípok je tu. Ako ich správne sušiť a využiť?
Sezóna šípok je tu. Ako ich správne sušiť a využiť?
Kým citrón obsahuje 40 až 50 mg vitamínu C, plody viacerých druhov ruží, šípky, obsahujú 500 až 3 000 mg tohto vitamínu. Šípky teda môžeme pokojne nazvať „citrónmi severu“.
Novembrové liečivky: Zbavte sa neduhov prírodnou cestou
Novembrové liečivky: Zbavte sa neduhov prírodnou cestou
Poznáte najvýznamnejšie liečivky tohto obdobia? Napriek chladným dňom sa stále dajú nazbierať liečivé rastliny. Poradíme, čo teraz zbierať a ako si vyrobiť liečivé tinktúry, odvary, sirupy a čaje.
Na jeseň nesmú chýbať jedlá z tekvice Hokkaido. Vyskúšajte tieto overené recepty
Na jeseň nesmú chýbať jedlá z tekvice Hokkaido. Vyskúšajte tieto overené recepty
Medzi typické symboly jesene patrí okrem gaštanov, farebného lístia a šarkanov neodmysliteľne už aj Hokkaido. Ide o druh tekvice, ktorý je azda najznámejší a najobľúbenejší. Dá sa jednoducho pestovať, spracovať a vďaka priaznivým účinkom na zdravie sa stala súčasťou zdravého životného štýlu.
Na huby do vlastnej záhrady: Šťastie či galiba?
Na huby do vlastnej záhrady: Šťastie či galiba?
Ako sa to vezme. Je skvelé skočiť si po huby do rannej praženičky rovno do záhradky. Na druhej strane nie každá huba je dobré znamenie. Hríby si nájde pod vlastnými stromami asi naozaj len zopár záhradkárov. No také podpňovky nie sú až takou raritou.
Gaštany sú symbolom jesene. Doprajte si ich vôňu a podmanivú chuť a naštartujte vďaka nim svoj imunitný systém
Gaštany sú symbolom jesene. Doprajte si ich vôňu a podmanivú chuť a naštartujte vďaka nim svoj imunitný systém
Gaštan jedlý (Castanea sativa), je listnatý strom pochádzajúci z Malej Ázie a na územie Slovenska ho priniesli v 16. storočí Turci. Jeho plody potešia i celiatikov, pretože neobsahujú lepok a okrem príjemnej chuti majú mnoho pozitívnych účinkov na zdravie.
Minimálne úsilie, maximálny výsledok. Takto si uchováte čerstvú bazalku na celú zimu!
Minimálne úsilie, maximálny výsledok. Takto si uchováte čerstvú bazalku na celú zimu!
Ak si raz na jej výraznú chuť zvyknete, ťažko sa jej vzdať aj mimo hlavnej sezóny rastu. Dobrých spôsobov ako uchovať bazalku je viacero.
Rýchlokurz: Ako si vyrobiť víno v domácich podmienkach
Rýchlokurz: Ako si vyrobiť víno v domácich podmienkach
Vyrobiť kvalitné víno sa dá aj v domácich podmienkach. Treba na to najmä chuť, čas, vedomosti, skúsenosti a ak nedisponujeme pivnicou, tak aj miestnosť, kde môžeme regulovať teplotu.