Začiatkom apríla je vhodný čas pustiť sa do prípravy prezimovaných muškátov na tohtoročnú sezónu. Najdôležitejšie je rastliny dôkladne očistiť od všetkých suchých listov a od poškodených, suchých alebo starých výhonkov.
Väčšina druhov, ktoré doma pestujeme, vo svojej pôvodnej domovine nezažíva striedanie ročných období. Kým rastlinstvo v záhrade počas zimy zaslúžene odpočíva, izbové rastliny čelia sťaženým podmienkam – zapnuté vykurovanie, suchý vzduch, menej svetla a žiadne vetranie. Pritom stačí len pár trikov a viditeľne pookrejú.
Aj napriek tomu, že je zima stále v plnom prúde, môžeme si dopriať vlastnoručne dopestovanú zeleninu, ktorá chutí oveľa lepšie ako tá z dovozu. Nepotrebujeme ani skleník. Pažítku, reďkovku či chrumkavý šalát si môžeme vysiať do hrantov za okno.
Najmä teraz nám dobre padne, ak budeme aspoň vnútri obklopení sviežou zeleňou. Výbornou voľbou sú papraďorasty, ktorým sa darí v teple a vlhku. Pomocou niekoľkých trikov im dodáme atraktívnejší vzhľad.