Záhradkári majú teraz plné ruky práce s jarnými činnosťami, medzi ktoré patrí aj príprava sadeníc zeleniny. Prax prináša občas spontánne zlepšováky, ktoré môžu uľahčiť prácu aj ostatným.
Paradajky obohacujú jedálny lístok záhradkárom celé leto a možno aj preto nás veľkosť a tvar plodu, farba a rozdielna chuť paradajok zvádzajú vyskúšať čoraz viac odrôd.
Výhodou vyvýšených záhonov je okrem mnohých iných benefitov aj to, že naň môžete vyrobiť konštrukciu, ktorú viete počas chladných mesiacov použiť ako parenisko.
Na tienistých a vlhkých miestach, pri plotoch a múrikoch, v záhradách, parkoch a sadoch nájdeme v tomto období fialové voňavé kvietky, ktoré tvoria celé koberce. Fialky patria medzi prvých poslov jari.
Kľúčom k starobylému umeniu pestovania rastlín je porozumenie kultivačným technikám a pochopenie pravidiel výsevu. Začínajúcim nadšencom aj skúseným záhradkárom poradí odborník z Hornbachu, aké zásady zabezpečia zdravý vývoj rastlín.
Kto z nás by sa netešil na prvú úrodu reďkoviek? Je to predsa prvá zelenina, ktorú môžeme zberať už v predjarí. Okrem koreňových buľvičiek si možno pochutnať aj na mladých listoch – v súčasnosti známych ako microgreens.
Dobrá jarná príprava pôdy sa začína kvalitnou jesennou prípravou. Ak sme správne urobili jesennú prípravu, pri jarnej sa zameriame na šetrenie pôdnej vlahy.